Glavni predstavnik Huaweija pri evropskih institucijah 

Tony Jin Yong je glavni predstavnik Huaweija pri evropskih institucijah.

Ima dolgoletne izkušnje v sektorju telekomunikacij in je bil izvršni direktor Huaweija v več državah Latinske Amerike. Med letoma 2015 in aprilom 2021 je bil tudi izvršni direktor Huaweija za Španijo.

Je diplomirani inženir telekomunikacij. Svojo kariero je začel v podjetju Huawei pred 20 leti, od tega je pet let delal na Kitajskem, osem let v Latinski Ameriki in sedem let v Španiji.

PRISPEVEK HUAWEIJA K PAMETNIM VASEM IN DOLGOROČNI VIZIJI ZA PODEŽELSKA OBMOČJA

Prispevek Huaweija k Pametnim vasem in dolgoročni viziji za podeželska območja bi lahko razdelili na pet glavnih stebrov, to je pet področij, na katerih je naše podjetje v celoti vključeno:

– Kmetijstvo: Huawei veliko dela na področju preciznega kmetovanja, pametnih namakalnih sistemov, sistemov za spremljanje tal, spremljanja količine pridelka, precizne živinoreje in spremljanja kmetij z brezpilotnimi letali (droni), ki beležijo velike količine podatkov o kmetijski proizvodnji. Da bi vse to uresničili, Huawei ne ponuja le povezanosti na podeželju, ampak tudi gosto mrežo povezanih senzorjev, ki jih poganja umetna inteligenca.

– Izobraževanje: Huawei veliko vlaga v učenje na daljavo in virtualne učilnice (Live virtual classrooms -LVC) na podeželskih in oddaljenih območjih, z enotno platformo za poučevanje v oblaku, ki ponuja celovito rešitev, ki je na voljo učiteljem, razredom in študentom ter omogoča interaktivno poučevanje v realnem času. In kar je še pomembneje, šolam na podeželskih in oddaljenih območjih zagotavljamo širokopasovno povezljivost, da bi premostili digitalni razkorak med podeželskimi in mestnimi območji ter otrokom s podeželja in oddaljenih območij zagotovili enak dostop do kakovostnega izobraževanja.

– Zdravje: Huawei veliko vlaga v telemedicino, ki pacientom na podeželskih in oddaljenih območjih  omogoča, da v udobju svojih domov uživajo zdravstvene storitve na ravni mestnih bolnišnic. Ponujamo veliko telemedicinskih rešitev in aplikacij, vključno s HD video konferenčnim sistemom, posvetovanjem na daljavo in storitve prenosa slikovnih podatkov za namene diagnoze na daljavo. Pomembno je tudi omeniti, da bo Huawei 5G močno nadgradil in pospešil tehnologijo telemedicine.

– Energija: priložnosti za proizvodnjo energije iz obnovljivih virov energije, kot sta veter in sončna energija, so na podeželju veliko večje kot v urbanih območjih. Huawei je v preteklih letih veliko delal na področju fotovoltaičnih (PV) in pametnih fotovoltaičnih (Smart PV) rešitev, predvsem s solarnimi razsmerniki nove generacije. Huawei ponuja tudi rešitve za mikro omrežja za pretvorbo sončne energije v električno, kar je bistvenega pomena za podeželska območja.

– Promet: Pri podjetju Huawei verjamemo, da so oblikovalci politik mobilnosti na podeželju namenili veliko manj pozornosti kot področju urbane mobilnosti in tako na podeželju ostaja hudo pomanjkanje različnih rešitev pametne mobilnosti in možnosti mobilnosti s souporabo, ki se uporabljajo v urbanih območjih. V povezavi s tem lahko Huawei pomaga z zagotavljanjem rešitev, ki temeljijo na inovativnih zemljevidih mobilnosti in platformah. Huawei lahko zagotovi tudi infrastrukturo za napajanje in na podeželskih območjih namesti polnilne postaje za električna vozila.